Gepassioneerd als het om mensen gaat
Actuele vacatures

Waarom werken via Jobmax


Onze medewerkers zijn er voor jou.

Jobmax Uitzendburo B.V. doet er alles aan om passend werk voor je te vinden. Wij luisteren naar je wensen en verwachtingen, en gaan aan de hand daarvan op zoek naar een geschikte baan. Wij gaan hierin verder dan een groot uitzendbureau, bij ons ben je geen nummer. 

Dankzij onze grote kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt ben jij ervan verzekerd dat wij weten waar jij past. Wij kennen de werkgevers in de regio als geen ander. Wij stellen je voor aan het bedrijf, begeleiden je, zijn je vraagbaak en zoeken na afloop van je uitzendbaan direct weer ander werk voor je.   De medewerkers van Jobmax zijn je vraagbaak bij het zoeken naar een baan, maar ook als je eenmaal aan het werk bent. Heb je vragen over je rechten en plichten, je doorgroeimogelijkheden, de betaling van je salaris, de cao voor uitzendkrachten, opleidingen, wet- en regelgeving of wellicht iets anders, kom naar ons toe.

Wij zijn er om jou te helpen! Wij doen ons uiterste best een passende baan voor je te vinden. Dit betekent niet dat je een baan die wij je aanbieden ook moet aannemen. Als je de baan niet ziet zitten, wees dan eerlijk, dat voorkomt teleurstellingen. Wij zoeken gewoon verder voor je.

Uitzendbaan, detacheringcontract, vaste baan of payroll

Vaak is een uitzendbaan een prima start. Want als uitzendkracht kun je eerst rondkijken en in de praktijk ervaren of dit de baan is die jij zoekt. Maar je kunt natuurlijk ook als gedetacheerde aan de slag. Je hebt dan een contract bij Jobmax en werkt via Jobmax bij één of verschillende opdrachtgevers. Zo combineer je de voordelen van flexibiliteit met de zekerheid van een contract. Als gedetacheerde teken je een arbeidsovereenkomst Fase B (bepaalde tijd) of Fase C (onbepaalde tijd) met Jobmax. In de meeste gevallen is detachering in de fase B van de ABU CAO een logisch gevolg op het volledig doorlopen van de fase A. Wil je hierover meer informatie, schroom dan niet om onze medewerkers om meer uitleg te vragen. Wij zijn er tenslotte voor jou en jouw toekomst. 

Een vaste baan is een derde mogelijkheid. Je gaat dan direct bij de opdrachtgever in dienst. En tot slot kan je ook gaan werken als payroll-kracht. In dat geval kennen de werkgever en jij elkaar al. En schakelt de werkgever Jobmax in voor het verzorgen van de salarisadministratie en betaling.

Spelregels

Uitzendwerk en detachering zijn gebonden aan duidelijke spelregels. Voor een goed verloop van je baan is het belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt: jij als werkende, de opdrachtgever en Jobmax. Voordat je aan het werk gaat, krijg je een uitzendovereenkomst Fase A en een bevestiging van uitzending. Hierop staan de belangrijkste afspraken over de uitzending, zoals begindatum, werktijden, salaris, het bedrijf waar je gaat werken, de functie, enzovoort. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

Twitter

Volg ons
Ambassadeur van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding