Gepassioneerd als het om mensen gaat
Actuele vacatures

Het sollicitatiegesprek

 

Tips voor een goed sollicitatiegesprek

Het is niet precies aan te geven hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren en wat je daarbij aan zou moeten trekken. Dit komt omdat elke functie en ook elke werkgever verschillend zijn en verschillende eisen stellen aan de kandidaten. Toch zijn er wel enkele algemene tips te noemen die je kunnen helpen bij je sollicitatiegesprek. Hieronder vind je een overzicht.

Niet alleen het sollicitatiegesprek

Richt je aandacht niet alleen op het sollicitatiegesprek zelf, maar ook op de rest van het bedrijf. Laat ook een goede indruk achter bij de receptioniste en eventuele andere medewerkers van het bedrijf. Het kan heel goed zijn dat hun indruk meegewogen wordt in de beoordeling van de kandidaten. Bovendien kunnen het jouw toekomstige collega's worden.

Praat respectvol over je oude werkgever

Misschien heb je hele slechte ervaringen met je vorige werkgever. Toch is het niet aan te raden dat al te veel te laten doorschemeren. Hierdoor kan in het sollicitatiegesprek de indruk worden gewekt dat je je straks ook zo over deze nieuwe werkgever uit kunt gaan laten. Wil je er toch wat over kwijt, probeer er dan over te praten in termen van verschillen. Bijvoorbeeld dat je het jammer vond dat bepaalde zaken niet mogelijk waren bij de vorige werkgever en dat deze nieuwe werkgever je zo aanspreekt omdat die zaken hier wel mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld het werken in deeltijd of kansen om door te groeien binnen het bedrijf.

Bereid je voor op de veelgestelde vragen

Uiteraard zullen jou tijdens een sollicitatiegeprek veel vragen worden gesteld, omdat men meer informatie wil over je cv en omdat de werkgever wil weten wat het bedrijf aan jou heeft. Het is erg handig om van tevoren na te denken over de antwoorden op deze vragen, zodat je tijdens het gesprek niet teveel hoeft na te denken. Veel voorkomende vragen zijn:

•Waarom heb je op deze vacature gesolliciteerd?
•Wat verwacht je van dit bedrijf?
•Waarom ben je gestopt met je vorige functie?
•Waarom zouden we jou moeten kiezen voor deze baan?
•Noem je twee beste en je twee slechtste eigenschappen.
•Wat spreekt je aan in deze functie?
•Hoe zouden ex-collega's jou omschrijven?
Veel vragen zullen gesteld worden aan de hand van je cv. Dit wordt namelijk vaak als leidraad voor het sollicitatiegesprek genomen. Wees dus ook voorbereid op vragen over gaten in je cv of een niet afgeronde studie.

Afhankelijk van de functie kan het ook zijn dat je een praktijkgeval wordt voorgelegd en dat men wil weten hoe jij in een dergelijk geval zou handelen.

Zelf vragen stellen

Een goede voorbereiding op vragen die gaan komen is van belang. Maar andersom is het ook belangrijk dat je zelf vragen stelt. Hieruit blijkt dat je het gesprek goed voorbereid hebt en dat je interesse hebt in het bedrijf. Vragen die je bijvoorbeeld zou kunnen stellen zijn:

•Gaat het om een nieuwe functie binnen het bedrijf of vervang ik iemand anders?
•Hoeveel collega's werken op de afdeling waar ik kom te werken?
•Zijn er mogelijkheden tot het volgen van cursussen of opleidingen?
•Hoe is de sfeer op de afdeling?
•Wanneer worden de laatste sollicitatiegesprekken gevoerd?


Laat merken dat je je goed voorbereid hebt. Stel dus geen vragen waarvan je het antwoord al had kunnen weten. Bijvoorbeeld wat voor bedrijf het precies is en hoeveel mensen er in totaal werken.

Twitter

Volg ons
Ambassadeur van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding