Gepassioneerd als het om mensen gaat
Actuele vacatures

CV tips

 

Hoe maak ik een goed CV?

Een goede sollicitatie begint met het maken van een goed CV.  Jouw CV is namelijk je eerste contact met de mogelijk nieuwe werkgever, deze moet al bij het lezen van het CV het gevoel hebben dat jij de juiste persoon op de juiste plek bent. Om ervoor te zorgen dat jouw CV niet rechtstreeks in de prullenmand verdwijnt geven wij je hieronder een 8-tal tips die jou kunnen helpen bij het maken van een goed CV.

Tips
1. Wees beknopt
Een goed CV staat niet gelijk aan een halve roman die beschrijft hoe goed u bent.

2. Houd het leesbaar
Gebruik punten en alinea’s en probeer niet meer dan twee A4tjes te vullen.

3. Vertel meer dan de feiten
Alleen jouw vaardigheden puntsgewijs opnoemen is voor niemand interessant. Als je toch bezig bent, beschrijf meteen hoe je die kwaliteiten ingezet hebt.

4. Benoem jouw sterkste punten
Blink je absoluut uit in wiskunde of kun je zelfs een eskimo een koelkast verkopen? Laat dit dan niet onvermeld.

5. Wees niet té opvallend
Lichtgevend papier, kaarten die muziek afspelen of jouw brief laten bezorgen via een zingende koerier zorgen misschien dat je opvalt, maar niet om de juiste redenen.

6. Laat iemand jouw CV lezen
Vraag jouw meest kritische vriend om je CV even na te lezen. Iemand anders ziet vaak foutjes waar je overheen kijkt.

7. Schrijf een goede sollicitatiebrief
Met deze brief verkoop jij jezelf nog meer dan met je CV. Gebruik geen standaardbrief die je van internet plukt. Doe je best om een interessant en goed geschreven document op te stellen, doe dit in een formele maar vriendelijke toon en vergeet niet uit te leggen waarom jij de beste kandidaat voor de functie bent.

8. Lieg niet
Je mag jouw beste prestaties best een beetje benadrukken, maar regelrechte leugens kostten jou gegarandeerd de baan. Ook als de waarheid pas na de sollicitatieprocedure aan het licht komt!

Twitter

Volg ons
Ambassadeur van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding