Gepassioneerd als het om mensen gaat
Actuele vacatures

Nieuws

Werkgevers- en intentieverklaring

24 november 2016

Werkgevers- en intentieverklaring: hoe, wat en waarom?

In dienst als uitzendkracht bij Jobmax en een wens voor een koopwoning? Jobmax helpt haar uitzendkrachten graag met het regelen van een hypotheek, zodat je ook als flexwerker je droomwoning kunt kopen. Bij het afsluiten van een hypotheek vraagt de hypotheekverstrekker om een groot aantal documenten, waaronder een werkgevers- en intentieverklaring. Maar wat is dat precies? En heb je ze allebei nodig, of is één van de twee voldoende? In dit artikel leggen we dit in samenwerking met hypotheekadviseur eyeOpen.nl uit.

Werkgeversverklaring
Als je een hypotheek wilt afsluiten, wordt er altijd gevraagd naar een werkgeversverklaring. Hierop staat zwart-op-wit wat jouw bruto jaarsalaris is. In combinatie met je meest recente loonstrook, krijgt de hypotheekverstrekker met dit document inzicht in jouw inkomen. Hoe deze is opgebouwd en hoe stabiel het is.

Waarom een werkgeversverklaring?
Met een werkgeversverklaring toon je aan dat je de maandelijkse hypotheeklasten kunt dragen.  Mede op basis van dit document bepaalt de hypotheekverstrekker dan ook of je in aanmerking komt voor een financiering.

Intentieverklaring
Heb je een tijdelijk contract? Of zit je nog in je proeftijd? Dan moet op je werkgeversverklaring ook de ‘verklaring voortzetting dienstverband’, oftewel intentieverklaring, worden ingevuld. Hierin geven wij aan het voornemen te hebben om jou op termijn in vaste dienst te nemen. Tenminste, als je blijft functioneren op hetzelfde niveau en er niets verandert binnen de organisatie.

Waarom een intentieverklaring?
De intentieverklaring is het onderdeel van de werkgeversverklaring dat je alleen invult als je geen vast dienstverband hebt. De verklaring geeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat jij, nu en in de toekomst, een inkomen hebt waarmee je je maandlasten kunt betalen.

Werkgevers- en intentieverklaring: aandachtspunten bij het aanleveren
De werkgevers- en intentieverklaring wordt ingevuld door Jobmax. Hypotheekverstrekkers stellen strenge eisen aan deze documenten. Eén foutje en het is ongeldig. Zorg er dan ook voor dat al je gegevens die wij van je hebben up to date zijn. Documenten waarbij gegevens zijn doorgehaald of Tipp-ex is gebruikt worden direct afgekeurd door de hypotheekverstrekker, dus achteraf verbeteren heeft geen zin. Mocht er toch een foutje in zitten, moet het document opnieuw gemaakt worden.

Voor jezelf is de datum belangrijk die op je werkgeversverklaring staat. De verklaring mag op de offertedatum namelijk niet ouder zijn dan drie maanden. Dat is de dag tot wanneer het renteaanbod geldig is. Vanaf 2017 zal dat overigens anders zijn, dan geldt de dag waarop je de definitieve hypotheekofferte ontvangt.

Sinds augustus is er een nieuw standaardmodel voor de werkgeversverklaring. Sommige hypotheekverstrekkers hebben echter aanvullende eisen. Vraag je hypotheekadviseur of beoogde hypotheekverstrekker of zij werken met het standaardmodel, of dat zij een uitgebreider model gebruiken.

Werkgevers- en intentieverklaring nodig? Neem contact op met je intercedent
Wil je een werkgeversverklaring en of intentieverklaring aanvragen, dan kun je het best contact opnemen met je intercedent. Zij zullen je informeren over de mogelijkheden.

Twitter

Volg ons
Ambassadeur van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding