Lichtenvoorde en Doetinchem 0544 - 35 37 39
's-Heerenberg 0314 - 34 38 77

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven bij Seesing Personeel? Moet ik hiervoor een afspraak maken?
De intercedenten van Seesing Personeel staan elke dag van 8:30 tot 17:30 uur voor iedereen klaar, zowel in onze vestiging in Lichtenvoorde (Rembrandtplein 8) als in Doetinchem (Havenstraat 1). Om er echter zeker van te zijn dat er iemand van de juiste sector beschikbaar is, adviseren wij jou om vooraf een afspraak te maken (0544-353739).

Een andere, zeer effectieve manier om je in te schrijven is door jouw gegevens achter te laten op het online inschrijfformulier, of te solliciteren op de door jou gewenste vacature op onze website.

Hoe verloopt de verdere procedure na het inschrijven?
Al tijdens het persoonlijke intakegesprek zullen we eventueel passende vacatures met jou bespreken. Mochten die op dat moment niet beschikbaar zijn, dan registreren wij je in onze database en zullen wij contact opnemen zodra er wel een passende vacature is. Het is in dat geval raadzaam om ook zelf onze website in de gaten te houden, zodat je direct kunt reageren op vacatures die je aanspreken.

Wat moet ik meenemen voor een intakegesprek?
Een recent CV (indien je deze nog niet op onze website hebt achtergelaten), eventuele referenties of aanbevelingsbrieven, diploma’s en/of certificaten en een geldige legitimatie (paspoort of identiteitskaart).

Wat voor soort banen kan ik vinden via Seesing Personeel?
Seesing Personeel biedt banen in de gehele Achterhoek, voor mensen van elk niveau (lbo, mbo, hbo en wo) in één van de volgende sectoren: techniek, transport, logistiek, industrie, bouw, financieel & commercieel en zorg. We bieden ook diverse opleidingsmogelijkheden.

Heeft Seesing Personeel alleen tijdelijk werk of kun je ook een vast dienstverband krijgen?
Naast tijdelijk werk, heeft Seesing Personeel ook veel vacatures met uitzicht op een vaste baan bij de inlener. Bovendien krijgen wij regelmatig werving & selectie opdrachten van onze klanten, wat betekent dat de kandidaat direct in dienst gaat bij het desbetreffende bedrijf.

Welke cao is op mij van toepassing als ik voor Seesing ga werken?
Seesing Personeel is aangesloten bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) en voor al onze werknemers is dan ook de NBBU-CAO van toepassing. Deze cao schrijft voor dat wij altijd de inlenersbeloning moeten hanteren. Dat wil zeggen dat je het salaris verdient dat bij de inlener van toepassing is.

Hoe moet ik de uren aanleveren?
Seesing Personeel werkt met het digital urensysteem E-Uur, dat je zowel op de computer als telefoon (middels een app) kunt toepassen. In principe vul jij je uren hierop in en zal de opdrachtgever deze controleren en goedkeuren, waarna deze automatisch in ons systeem worden verwerkt. Op basis hiervan zullen wij de verloning verwerken. De uren moeten uiterlijk voor maandagmorgen 10:00 uur ingevuld zijn, omdat we altijd op dinsdag willen verlonen.

Bij wie moet ik mij ziekmelden?
Je bent verplicht om op de eerste verzuimdag, voor aanvang werktijd, daarvan melding te doen bij de opdrachtgever. Vervolgens dien jij je vóór 09.30 uur ziek te melden bij Seesing Personeel. Klik hier voor meer informatie over ziekmelden.

Wanneer ontvang ik mijn salaris bij Seesing Personeel?
Wij hanteren voor onze werknemers standaard een weeksalaris. De betaling geschiedt in principe op de dinsdag en dan staat het geld dus uiterlijk op woensdag op je rekening. Enkel als de dinsdag op een Nationale Feestdag valt, zullen we op een andere dag verlonen.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?
De loonstroken worden direct met de verloning per email naar alle werknemers verstuurd.

Krijg ik ook een jaaropgave?
Seesing Personeel verstrekt elk jaar een jaaropgave aan al haar werknemers.

Wat zijn reserveringen?
Per gewerkt uur bouw je reserveringen op voor vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim. Op je loonstrook kun je per week zien wat voor elk onderdeel jouw saldo is.

Wat is mijn tegoed aan reserveringen?
Het tegoed aan reserveringen is je recht op vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim/bijzonder verlof, uitgedrukt in geld. Het tegoed aan reserveringen staat vermeld op de loonstrook.

Hoeveel vakantiedagen bouw ik op?
Je hebt bij elke volledig gewerkte werkmaand (op basis van 40 uur per week) recht op 16,00 uur vakantie of een evenredig deel daarvan, indien er geen volledige werkmaand is gewerkt.

In welke fase ben ik ingedeeld?
Gedurende de eerste periode van gewerkte weken, week 1 /m 26 (26 weken), werk je in fase 1. Gedurende de tweede periode van gewerkte weken, week 27 t/m 78 (52 weken) werk je in fase 2. Als fase 1 en 2 zijn voltooid en de werkzaamheden binnen 26 weken worden voortgezet of een nieuwe uitzendovereenkomst wordt aangegaan, ben je werkzaam in fase 3.

Bouw ik pensioen op als ik via Seesing Personeel ga werken?
Vanaf Fase 2 (werkweek 27) bouw je bij Seesing Personeel STIPP-pensioen op. Enige uitzondering hierop is de bouwsector; vakkrachten bouwen bij ons, vanaf werkdag 1, BPF-bouwpensioen op.